You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Amersfoort, Netherlands

The form of this grey sand-limestone brick house is hardly evident from the road. The roof surfaces rise gently from street level, while the garage access ramp and the path to the concealed entrance slope down. The house grows from the topography of the ground, in a sense, allowing the inner realm to be screened off from the outside world. The roof surfaces and the limited outdoor spaces are uniformly covered with a layer of coarse crushed stone and are scarcely differentiated from their surroundings. Despite the restricted site area, the actual footprint of the building was extended as far as possible, since the client has a dislike for gardening. The sole planting is a grove of trees, laid out to a grid-like pattern.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 5/1997

Flat Roof Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.