You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Flawil

As part of the conversion of one of the first prefabricated timber houses in Switzerland, the outer rendering was removed, and the building was given a new insulated larch facade. The simple, closed form of the house is reminiscent of traditional barn architecture in this area. The entire south face is glazed to allow the passive exploitation of solar energy. At the same time, a layer of open-spaced louvres protects the internal rooms from direct insolation in summer and acts as a light-filter and visual screen. Theopenings in the other facades are limited in area. The original timber stud walls, the concrete plinth and timber floors were retained. Gas central heating and a warm-air stack were newly installed.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 7/2000

Refurbishment

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.