You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Factory Conversion in Bregenz, Austria

Built in 1923 as a factory for knitwear production, the building now accommodates offices on two floors and in the converted attic space. The architects’ own office is on the second floor. The existing solid brick walls and the timber beam floors were retained. By inserting independent working cubicles in an open-plan layout, it was possible to preserve the continuity of the large internal space. The timber central posts and main beams of the floor construction had to be replaced with steel sections in order to support the increased loads from the converted attic storey. Additional space was gained on this floor by the insertion of dormer strips that allow daylight to enter from both sides.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 4/1998

Refurbishment

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.