You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Pair of Houses in Bregenz

This low-energy, ecological development has a prefabricated timber structure that was erected in two days. Each house has a floor area of roughly 130 m2. On the north side, which is conventionally insulated, are two low ancillary buildings accommodating garages, cycle spaces and the entrance area. The construction of the east and west faces consists of a skin of wired cast glass with a ventilated cavity and a cellular paper-based layer to the rear. The air in the cells remains roughly at room temperature. It is not a source of heat, but serves as a buffer to prevent heat loss from the interior. As a result, no sunscreening is necessary to these faces. The south face is fully glazed and has solar collectors at the top for the hot water supply.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 3/1997

Solar Architecture

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.