03.05.2021

Holz-Hybrid-Pavillon

Foto: SRW Plan

Together with Säbu Holzbau from Allgäu, SRW Plan Architekten have built a three-storey crèche with two group rooms in the north-east of Munich. Due to the layout of the site, the client, the City of Munich, opted for a building in timber hybrid construction. The service life is designed to be at least five years. The barrier-free new building, which was built without a cellar for cost reasons, consists of wooden stud walls with wood-wool insulation and prefabricated concrete ceilings. Black-backed foils emphasise the vertical, open and irregularly arranged larch wood slats that form the outer skin. Gypsum fibre boards are installed inside. Säbu prefabricated the timber construction elements – exterior walls with window and french door installation as well as interior walls – in 20 working days.

For more information, see:
www.saebu-holzbau.de

https://detail-cdn.s3.eu-central-1.amazonaws.com/media/catalog/product/s/a/saebu-produkte-5-21-teaser-kl.jpg?optimize=medium&bg-color=255,255,255&fit=bounds&height=582&width=437 https://detail-cdn.s3.eu-central-1.amazonaws.com/media/catalog/product/s/a/saebu-produkte-5-21-teaser-gr.jpg?optimize=medium&bg-color=255,255,255&fit=bounds&height=582&width=437
Please enter your email address below to receive a password reset link.
Mandatory fields
or
Copyright © 2022 DETAIL. All rights reserved.