10.01.2010

Sliding House in Suffolk

The project “Sliding House” by dRMM architects features an extraordinary design. A larch-enclosure was created that can be moved along in-ground rails. Thus, interior spaces become exterior spaces. DETAIL provides a film in which the various spatial situations and moods of light are shown.



All films are protected by copyright. The use of these works or any part thereof is permitted solely for private purposes and in accordance with the conditions of copyright law in the form valid at the respective time. Any use of this material is, without exception, subject to fee payment. A contravention of these conditions will be liable to penalty as defined in copyright law.


Language: English; Runtime: 4 min.

The architects are fond of combining unusual materials in well-tried forms of construction or vice versa. In the design of the present house, a major role was played by the client, for whom a fixed, pitched-roof structure, as reFettquired by the local authority, was too humdrum. Instead, a 16-metre, 20-tonne larch enclosure was created that can be moved along rails to connect three simple buildings. It is operated by four electric motors powered by car batteries, which are charged by photovoltaic cells on the roof. The entire mechanism is concealed in the walls of this highly insulated section of the house. The movement takes six minutes in all, but the structure can be stopped in any intermediate position. In this way, internal spaces can be transformed into outdoor realms, resulting in various lighting moods and views. The outer skin has an insulating function in winter and provides shade in summer.

Architects: dRMM, London

https://detail-cdn.s3.eu-central-1.amazonaws.com/media/catalog/product/2/2/229_200_102_1.jpg?optimize=medium&bg-color=255,255,255&fit=bounds&height=582&width=437
Please enter your email address below to receive a password reset link.
Mandatory fields
or
Copyright © 2022 DETAIL. All rights reserved.