17.10.2022 Claudia Hildner

Holiday Home by HW Studio in Mexico

The refuge created by HW Studio Arquitectos for a client in need of tranquillity stands on a plateau over a slope not far from the city of Morelia. Instead of rising above the natural surroundings, the holiday home hides beneath a covering of grass. Only parallel concrete walls indicate a structure here. A long gorge in the entrance area stages arrivals, while the cave-like living space within opens onto the scenery in a broad arch. In this video, the camera approaches the building via an unpaved path, vaults into the air to provide a view from above and ultimately leads viewers through the gorge and into the cave. Architect Rogelio Vallejo Bores explains the concept behind his design.


Architecture: HW Studio Arquitectos


Video: Mavix / Hugo Tirso
Photo: Cesar Bejar, Dane Alonso

https://detail-cdn.s3.eu-central-1.amazonaws.com/media/catalog/product/h/q/hqdefault_14_1.jpg?optimize=medium&bg-color=255,255,255&fit=bounds&height=582&width=437 https://detail-cdn.s3.eu-central-1.amazonaws.com/media/catalog/product/d/e/detailde-hw-studio-uebersicht.jpg?optimize=medium&bg-color=255,255,255&fit=bounds&height=582&width=437

These articles might also interest you

Please enter your email address below to receive a password reset link.
Mandatory fields
or
Copyright © 2022 DETAIL. All rights reserved.