You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Student Hostel in Weimar

The scheme comprised the conversion of a former barracks prison and the addition of a new tract to create 50 student dwellings. In order to retain the garden to the west, the extension was built only 1.1 m from the existing building. The three-storey glass-roofed intermediate space links the two parts and allows daylight to enter the interior. By sinking the level of the garden, an additional storey was gained in the extension. The external walls to the new tract are in a two-leaf construction with a ventilated cavity. In contrast to the rendered face of the existing building, the outer skin of the new tract is in exposed concrete blockwork, and the wall areas are framed at the corners by steel angles. The frames to the doors and windows are in black aluminium.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 1/1999

Brick and Blockwork Walls

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.