You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Two Houses in Munich

The two houses are aligned along a continuous wall that separates the private realm from the street. The elongated house at right angles to this wall is designed to accommodate a growing family. The second house is a communal dwelling for a group of four people. The overall complex of structures forms a series of courtyards and other open spaces of different character. The approach zone consists of a number of layers. A low wall on which people can sit divides the front garden from the street, and a partially glazed pergola forms a linking element between the different sections of the development. The north-west street front is relatively closed. The individual spaces on the private face are opened generously to the garden.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 4/1997

Approaches, Entrances, Foyers

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.